Biz Kimiz?
Kurtuba Kitap Kahve, 2008 yılında Ankara’nın kalbi Kızılay’da şehrin gürültüsüne kısa bir ara vermek isteyen, sakin ve rahat bir ortam arayan kitap ve kahve severler için kuruldu. 70 kişilik üst kat salonu, giriş katta kitapların içinde 36 kişilik oturma grubu, 80 kişilik bahçe ve kitapevi bölümüyle, Ankaralılara hizmet vermeye devam etmektedir. Kafe olmanın yanı sıra ders çalışabileceğiniz, toplantı veya konferans gibi organizasyonlarınızı gerçekleştirebileceğiniz bunların yanında sevilen yazarlar için düzenlenen imza günü etkinliklerine de katılabileceğiniz emsalsiz bir merkez özelliği de taşımaktadır.
Kurtuba Lezzetleri
Süt (%75), Su ve kahve ekstraktı (%20), Şeker (%5), Doğal aroma verici.
7-7.5 gram espressoya uygun incelikte öğütülmüş kahve, İçme suyu.
Çikolata, şeker, kakao tozu, peyniraltı suyu tozu, doğal aroma verici.
Orta kavrulmuş Türk kahvesi, özenle kavrulmuş zengin aroma, su.
Menümüzden Seçmeler
Her zaman güven duyduğunuz ve sizlere layık bir firma olmak için çalışıyoruz.
Espresso bazlı bir kahve olan macchiato, sütle hazırlanan diğer kahvelere göre daha az süt içerir. Bu sayede kahvenin tadı ve aroması baskılanmaz. Siz de kahvenin tadını ve aromasını yoğun hissetmeyi seviyor, ancak espresso kadar sert kahveleri tercih etmiyorsanız klasik macchiatoyu deneyebilirsiniz.
Cappuccino kahve severlerin ve dünyanın dört bir yanındaki kahve dükkanlarının vazgeçilmezidir. Geleneksel bir İtalyan cappuccinosunun görünümü "kahve halkasıyla çevrelenmiş beyaz taç" dır.
Salep bitkisinin toprak altındaki yumrularının toplandıktan sonra haşlanıp gölgede kurutulur ve öğütülerek toz haline getirilir. Daha sonra isteğe göre tarçınla harmanlanır. Sütle birlikte kazanlarda uzun süre kaynatılır ve hazır hale getirilir.
Kurtuba’nın Nefis Türk Kahvesi, geleneksel itina ve titizlik ile ileri teknoloji kullanılarak kavrulur, öğütülür ve servis edilir.
Limonlar iyice yıkanarak kabukları rendelenir. Üzerlerine şeker dökülüp iyice ovalanır. 2 limon ve 1 portakal ince ince dilimlenir. Limon ve portakal dilimleri şekerli karışıma eklenir ve ovalanır. Ardından 2 litre su eklenerek karıştırılır. Hazırlanan karışım süzgeçten süzülür ve taze nane yaprakları ile süslenir.
Çilekleri irice doğranıp blenderda püre haline getirilir. Ardından dondurma, şeker ve süt ilave edilip köpürünceye kadar blender ile iyice karıştırılır. Bardağa döktükten sonra isteğe bağlı olarak nane yaprağıyla süslenebilir.
Serinletici ve içinizi ferahlatıcı bir içecek olan frozen, bu özellikleri sayesinde yaz aylarında oldukça tercih edilen bir içecektir. Monin meyve püreleri ile arzu ettiğiniz meyve lezzetinde frozen elde edebilirsiniz.
Yaz sıcaklarından ve bunaltıcı havadan kaçmak için en iyi yol şimdilik Iced Americano.
İzmir’in dillere destan kurabiyesi bomba, Dürdane Ana Fırını’nın yumuşacık hamuruyla tam bir çikolata ziyafetine dönüşüyor. Çikolataseverlerin vazgeçemeyeceği İzmir bombayı sitemizden güvenle sipariş edebilirsiniz.
Sütlacı hepimiz bilir ve severiz. Ama fırında sütlacı bir başka severiz. Üzerindeki kızarmış kabuğunu yemesi eminim ki hepimize ayrı bir zevk verir.
Bir çikolatalı pasta klasiği, yoğun çikolata kreması ile lezzet tutkunlarının vazgeçilmezi...
Şaşırtan pratikliğiyle gönlünüzde taht kuracak Pakmaya Supangle, sevdiklerinizi de kendine hayran bırakacak!
Dana jambonlu, haşlanmış tavuklu ya da hindi fümeli soğuk sandviç çeşitleri ile hem pratik hem de az kalorili öğünler tüketebilirsiniz.
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 2 adet soğan (orta boy), 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı toz acı biber, 1 çay kaşığı tuz.
500 gr un, 140 gr su, 140 gr süt, 55 gr şeker, 40 gr tereyağı, 11 gr kuru maya, 12 gr tuz.
Kurtuba Kitap & Kahve Evi, leziz ve taptaze simit çeşitleri ile misafirlerine eşsiz lezzetler sunuyor.
Pork fillet, ginger, garlic, honey, pepper & canola oil.creamy chesapeake crab dip with artichoke, baked and topped with cheddar cheese, with crusty bread for dipping. creamy chesapeake crab dip with artichoke, baked and topped with cheddar cheese.
Monkfish, onion, paella rice, garlic & smoked paprika, creamy chesapeake crab dip with artichoke, baked and topped with cheddar cheese, with crusty bread for dipping. creamy chesapeake crab dip with artichoke, baked and topped with cheddar cheese.
Monkfish, onion, paella rice, garlic & smoked paprika, creamy chesapeake crab dip with artichoke, baked and topped with cheddar cheese, with crusty bread for dipping. creamy chesapeake crab dip with artichoke, baked and topped with cheddar cheese.
Monkfish, onion, paella rice, garlic & smoked paprika, creamy chesapeake crab dip with artichoke, baked and topped with cheddar cheese, with crusty bread for dipping. creamy chesapeake crab dip with artichoke, baked and topped with cheddar cheese.
Yorumlar
“ 2008 den beri Ankara ölçeğinde kitaplara göz atabileceğiniz, çay kahve içebileceğiniz, ders çalışabileceğiniz şirin mekan. ”
“ Ankara Sakarya caddesinde, çölde vaha misali, içkili mekanların arasında bir anda karşınıza çıktığında sizi şaşırtan, sakin, dingin, kitap ve çalışma alanlarının olduğu bir kitap kafe. ”
“ Sabahın en erken saatlerinde bile kapıdan içeri girsem hemen sıcacık çayımın geldiği,ortamında huzur bulduğum, ders çalışırken asla rahatsız edilmediği aile samimiyeti içeren güzel mekan şiddetle tavsiyemdir. ”
“ Harika kitaplar eşliğinde, harika çay ve kahvenizi yudumlarken, yüksek kaliteli entelektüel sohbetlere kulak misafiri olacağınız muhteşem bir mekan! ”
“ Sessiz, doğal, dinlendirci bir mekan. Yalnız gittiğinizde kahvenizi alıp kitap okuyarak, kalabalık gittiğinizde de keyif alacağınız, hoş ve samimi bir mekan. ”
“ Çok güzel bir ortam. Genelde sakin oluyor. Yemekleri gayet güzel ve fiyatları uygun. ”
“ Yoğun zamanlarında hiç gitmedim ama hafta içi saat 3-4 gibi gittiğimde konsepti ve dekorasyonuyla bana huzur veriyor. ”
“ Bulunduğu caddede garip kalmış belki biraz ama kahvenizi çayınızı yudumlarken kitaplarda kaybolabileceginiz hoş ambianslı bir mekan. ”
Kurtuba Blog